Al tijdens de renovatie van de muziektent in 2018 hebben een aantal muziekliefhebbers zich aangemeld bij de gemeente Barneveld om mee te praten over de toekomst en invulling van de muziektent. De officiële opening in 2019 zorgde voor meer liefhebbers (voornamelijk woonachtig aan de Van Hogendorplaan) die zich willen inzetten voor een mooie toekomst van de Muziektent. Niet veel later (april 2020) ziet Stichting Muziektent Barneveld het levenslicht. Ons bestuur wordt gevormd door Frank de Haan (voorzitter), Marieke Wijnen (secretaris), Daphne Bos (Penningmeester) en Claudia van den Brink (Adviseur). Daarnaast kunnen wij met een gerust hart een beroep doen op een kleine groep vrijwilligers die belangeloos helpen. 

Ons doel is om op dit historisch plekje in Barneveld de cultuurparticipatie te vergroten met dit mooie buitenpodium. De prachtige locatie in een parkachtige setting is bij uitstek geschikt voor o.a. een feestelijk familiesamenzijn, een bedrijfsbijeenkomst, kinderfeestjes of groepslessen in de buitenlucht. Maar ook een plek waar verenigingen zich kunnen presenteren. Muziek, dans, toneel of ander, u bent van harte welkom. Er is veel mogelijk, wij als bestuur van Stichting Muziektent Barneveld denken graag mee!

Gebruik maken van de muziektent is kosteloos en voor alle inwoners van Barneveld. Stroom, verlichting, 8 vaste parkbanken en een kabel met feestverlichting is aanwezig.